fbpx
 

Massage Capelle aan den IJssel

 

Massage Capelle aan den IJssel

Sport- of therapeutische massage

Een massage neem u omdat je klachten hebt of omdat u gewoon even heerlijk wil ontspannen. Voor beide redenen bent u bij House of Care aan het juiste adres.

Een sport- of therapeutische massage wordt vaak ingezet bij fysieke ongemakken. Denk hierbij aan stijfheid, oedeem, pijn of bewegingsbeperking. Rugpijn en hoofdpijn zijn twee hele bekende en vervelende klachten waarbij massage ingezet wordt. Maar ook buikpijn en darmproblematiek, een burn-out of depressie zijn klachten waarbij massage een prettige behandelmethode is. Hiervoor wordt u geholpen door Marlies, Hetty of Tineke.

Wij zetten ook in op triggerpoints. We merken dat deze blokkades het systeem van het lichaam flink in de weg zitten en voor grote ongemakken, pijn en bewegingsbeperking kunnen zorgen.

Een massage, intensief of milder, kan ook ingezet worden bij aanrakingsarmoede. Aanraking is net als eten en drinken een levensbehoefte. Een tekort kan dus allerlei nare gevolgen geven.

Massage is ook een manier om te ontspannen of juist te activeren, ondersteunend om je ademhaling te verbeteren of om meer in contact met je lichaam te komen.

Vraag een reservering aan!

Bindweefselmassage LPG endermologie

Bindweefselmassage van je gezicht zetten wij in, onder andere om verslapping van de huid tegen te gaan. Rimpels, fijne lijntjes en littekens worden minder zichtbaar. Het bindweefsel is het ‘cement’ dat uw lijf stevig houdt en verdient dus aandacht en verzorging. Door de massage neemt de kwaliteit van de huid toe. Daarnaast geeft een prachtige glow. Ook helpt het tegen hoofdpijn en spanning in de kaken. Deze behandeling geeft een verbeterde doorbloeding, zorgt voor de aanmaak van collageen en de afvoer van lymfevocht.

Bindweefselmassage voor gezicht, maar ook voor het lichaam kunnen wij ook uitvoeren met het LPG endermologie apparaat. De bindweefselmassage LPG endermologie geeft zowel medisch als cosmetisch zeer goede resultaten.

Litteken massage wordt toegepast op littekens, jongere en zeker ook op oude littekens. Een litteken zorgt voor verkleving en dit kan grote gevolgen hebben voor uw hele lichaam. Tot orgaan falen aan toe. Heeft u een litteken, laat hem dan vooral losmaken! Het geeft letterlijk lucht en ruimte.

Cupping massage en zwangerschapsmassage

Cupping massage is een dieptemassage. Afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren worden naar de oppervlakte getrokken doordat de cups vacuüm trekken. Zo kunnen blokkades opgeheven worden. Verklevingen komen op deze manier los, afvalstoffen en vocht worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed wordt naar stagnerende spieren en de huid gebracht. De behandeling wordt als stevig, maar ontspannen ervaren en heeft een helende werking.

Een zwangerschapsmassage is ontzettend fijn! Uw lijf is hard aan het werk en verdient het om goed verzorgt te worden. Als u goed voor uzelf zorgt, dan zorgt u ook goed voor uw kindje. Afhankelijk van hoeveel weken u zwanger bent en in welke houding u comfortabel ligt zorgen wij dat u even tot rust kan komen en optimaliseren we uw fysieke toestand. Denk aan vocht vast houden in uw benen, kramp in uw kuiten, pijnlijke voeten, strakke buik en pijn in de rug. We sluiten af met een heerlijke hoofdmassage, daarna bent u weer good to go! Bij Marlies, Flavio of Ilja bent u in deskundige handen.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage wordt toegepast door Nabila, ter behandeling van eventuele klachten, ontgiften, verjonging, ontspanning en preventie. Dit sluit dus fantastisch aan op het concept van House for Care! Het doel is om evenwicht te brengen op lichamelijk, geestelijk en spiritueel vlak. Er wordt gebruik gemaakt van heilzame kruidenolie. De Ayurvedische massage is qua intensiteit te vergelijken met een ontspanningsmassage.

Voor aanvang van een Ayurvedische massage zal de massagetherapeut een intakegesprek houden om te ontdekken welk type massage het meest geschikt is om u mee in balans te brengen.

Pitta-type:

De elementen die corresponderen met Pitta-types zijn vuur en water. Is dit type in balans, dan leidt dit tot een tevreden en intelligente instelling. Is dit type uit balans, dan leidt dit tot prikkelbaarheid en boosheid. Overige eigenschappen:

 • Normaal postuur en sterk lichaam
 • Assertief
 • Groot zelfvertrouwen
 • Scherpe geest
 • Competitief
 • Afkeer van hitte
 • Koffie, vlees en koud eten

Vata-type:

De elementen die corresponderen met Vata-types zijn lucht en ether. Is dit type in balans dan leidt dit tot een vitale houding en creativiteit. Is dit type uit balans, dan leidt dit tot angstige gevoelens en onzekerheid. Overige eigenschappen:

 • Slank postuur
 • Bewegelijk en snel praten
 • Lichte slaap
 • Snel afgeleid
 • Snel zorgen maken
 • Impulsieve besluiten
 • Houdt van zoet

Kapha-type:

De elementen die corresponderen met het Kapha-type zijn water en aarde. Is dit type in balans dat leidt dit tot een stabiele en krachtige houding en veel geduld. Is dit type uit balans, dat leidt dit tot luiheid, uitdagingen uit de weg gaan en ongezond eten. Overige eigenschappen:

 • Stevig postuur
 • Lichamelijke kracht en uithoudingsvermogen
 • Beweegt langzaam
 • Langzaam op gang komen
 • Veel en diep slapen
 • Loyaal en vriendelijk
 • Emotionele eter

Had al jarenlang last van allerlei (stressgerelateerde) rugklachten. Met frequente rugmassages door fysiotherapeut Marlies Ottevanger is mijn situatie zeer sterk verbeterd! Een onderhoudsmassage op regelmatige basis is voor mij het geheim gebleken. House for Care is een heel prettige plek en over de ondernemende Marlies Ottevanger niets dan goeds! Met de andere behandelingen in House for Care heb ik geen ervaring. Marlies is zeer kundig, betrokken, empathisch. Erg aan te raden. Tevreden en trouwe klant.

House for care staat waar de naam voor staat. Ik kwam voor het eerst bij Marlies omdat ik last van littekenweefsel na een borst amputatie. Marlies is zeer kundig, voorzichtig, maar grondig te werk gegaan en heeft de klachten zo goed, als het kan na een operatie, kunnen verhelpen.
Maar van het een kwam het ander. Lpg behandeling voor buik en benen met zichtbaar resultaat en 2x in de week de Miha training zorgden ervoor dat mijn conditie sterk verbeterde. Nogmaals House for Care staat voor je klaar. Voor de innerlijke mens als voor het uiterlijke. Een compleet plaatje met fijne mensen die naar je luisteren en helpen waar mogelijk.

In 2018 ben ik in contact gekomen met Marlies. Ik had klachten van tintelde handen en een dood gevoel in mijn armen. Dit was tijdens mijn werk waardoor ik bepaalde werkzaamheden niet meer kon uitvoeren maar vooral in de nacht, waardoor ik ook geen goede nacht rust meer had met gevolg dat ik ook weer andere klachten kreeg. Marlies zei ik ga een Dry Needling behandeling bij je doen. Na die eerste behandeling wat best wel een beetje vervelend aan voelt, Werd ik de andere ochtend wakker en ik had die nacht geen tintelende handen en geen dood gevoel in mijn armen,ik had voor het eerst in eigenlijk jaren weer een hele nacht door geslapen. Na de behandelingen die daar op volgenden ging het goed op mijn werk. Nu doe ik af en toe een onderhoud behandeling en dat werkt super. Ook kom ik bij Flavio Andrade eens in de zoveel weken voor mijn rug. Door deze twee mensen kan ik mijn werk en de dingen doen en blijven doen die ik graag doe.

Al een geruime tijd kampte ik met vervelende overgangsklachten.

Wat ben ik blij dat ik House For Care heb ontdekt, het is een fijne plek met vriendelijke en deskundige specialisten met een grote diversiteit aan behandelingen, waaronder het detox voetenbad waar ik heerlijk van genoten heb.

Zelf had ik het idee dat mijn lichaam niet meer wilde. Mijn benen deden in de avond zo een pijn en voelde aan als betonpalen. Marlies was mijn reddende engel. De problemen zaten in mijn rug wat uitstraalde naar mijn benen. Daar kwam bij, door wat graaf werk, dat er ook wat psychische dingen waren waar aan gewerkt kon worden. Ze heeft ons heel fijn aan een coach geholpen. Met wat masseren, dry needling en cuppen kan ik zeggen dat ik me bijna weer helemaal jong voel. Er hangt daar een gezellige sfeer, je wordt er gastvrij ontvangen, ze kijken iets verder dan alleen het probleem waar je mee komt. Het is daar breed opgezet, met veel facetten die goed voor je lichaam en geest zijn.

 • Losse sessie 30 minuten
 • Losse sessie 60 minuten
 • Pakket op maat
 • € 55,-
 • € 79,-
 • Prijs in overleg

Heb je een specifieke klacht?

Loop je op dit moment met een specifieke klacht en ben je benieuwd of Cryotherapie kan helpen? Vul onderstaand onze scan in en we nemen contact op voor een passend advies!

✔️ Advies op maat
✔️ Bewezen tegen slaapproblemen, stress, vermoeidheid, veroudering en veel meer.
✔️ House for Care heeft jarenlang ervaring

Gezondheid scan