fbpx
 

Miha bodytec / EMS training

 

Miha bodytec/ EMS training

EMS training is weerstandstraining. Een Miha Bodytec / EMS training duurt 20 minuten en is altijd onder begeleiding van een gekwalificeerde trainer. Iedere training wordt in samenspraak met de fysiotherapeuten afgestemd op uw behoefte en niveau; zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld.

Slechts 20 minuten

Snel resultaat

Makkelijk in te plannen

Totale lichaamstraining

Uitkomst voor mensen met rug/ en of bekkenklachten en mensen met lage fysieke belastbaarheid zoals bij kanker, hernia en artrose.

EMS training is weerstandstraining.

Ons lichaam stuurt zelf elke dag miljoenen elektrische signaaltjes via het zenuwstelsel naar de spieren. Deze signaaltjes zijn nodig om de staat van de spieren te bepalen, een spier aan te spannen, een beweging te maken, kortom eigenlijk alles wat je met je lichaam doet.

Miha Bodytec, ems training, maakt ook gebruik van dit systeem door via elektroden signaaltjes naar je spieren en zenuwen te sturen. Dit creëert een lichaamseigen weerstand. Hierna werkt iedere beweging van het lichaam tegen deze weerstand in. Dit is een zeer intensieve full body workout. Nu alleen zonder de negatieve krachten die bij traditionele trainingsmethoden werken op de spieren, pezen en gewrichten. Dit wordt ook wel excentrisch trainen genoemd.

Groot voordeel is dat we naar lengte trainen, want verkorten doen we al genoeg in het alledaagse, waardoor veel van onze fysieke klachten ontstaan.

Iedere training wordt met onze trainers in samenspraak met de fysiotherapeuten afgestemd op de behoefte en het niveau van de klant; zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. Zo kunnen specifieke spiergroepen extra intensief getraind worden of juist worden ontzien. EMS komt vanuit de fysiotherapie en leent zich daarom uitstekend als revalidatietraining. Wij zetten deze training dan ook in om medisch en functioneel te trainen. Informeer naar de mogelijkheden bij onze fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Ottevanger of Healthcare Balance.